Sex er en naturlig del af livet, men det kan for mange føre bekymringer og dårlig selvtillid med sig, hvis man ikke beskytter sig selv. Ved at beskytte dig selv, kan du sørge for, at seksuelle oplevelser ikke bliver til hovedbrud. Hvis du indimellem har sex med en ny partner, er det vigtigt, at du bruger en form for barriere mellem dig og din partner. Kondomer har siden deres opfindelse været fast inventar i punge og tasker inden byturen, hvor de beskytter mod såvel uønsket graviditet som kønssygdomme.
Husk kondomet og slip for kønssygdomme
Det kan være rigtig ubehageligt at gå og bekymre sig om sit helbred, særligt hvis det omhandler noget så ømtåleligt som det seksuelle liv. Hvis du er bekymret for, om du har fået en kønssygdom, så er den bedste løsning for fremtiden at anvende kondomer med nye sexpartnere. På den måde slipper du helt for at bekymre dig om, hvorvidt du har fået mere end blot en god oplevelse ud af sex. P-piller beskytter mod graviditet, men det er en god ide, at I begge er testet for sexsygdomme, før I begynder at have sex uden kondom. Kondomer beskytter nemlig ikke kun mod graviditet, men også seksuelt overførte sygdomme. Ved at beskytte dig, skal du ikke til lægen, for at have en samtale og blive testet, når du har haft en ny sexpartner.
Slip for uønsket graviditetsforskrækkelse
Mange kvinder oplever gennem deres liv at blive i tvivl, om de er blevet gravide ved et uheld. I Danmark er p-piller meget udbredte, og ved at tage dem kan kvinder føle sig mere sikre mod uønsket graviditet. Hormonpiller er dog ikke hundrede procent sikre, men bruges kondomer sammen med p-piller, er man teoretisk helt dækket ind mod graviditetsforskrækkelse. Derudover vil man med en kombination af p-piller og kondomer være sikret mod kønssygdomme. Nogle seksuelt overførte sygdomme kan påvirke fertiliteten meget negativt, så husk at beskytte dig, hvis du gerne vil passe godt på dine reproduktionsorganer.
Kondomer kan afhjælpe præstationsangsten
Kondomer bliver ofte skældt ud for at fjerne noget af følelsen, fordi de danner en barriere mellem kønsorganerne. Det kan dog være betryggende for dem, der kæmper med at have for hurtig udløsning, at sensitiviteten er mindre med kondom. Mange mænd, der lider af for tidlig udløsning, har præstationsangst, når de skal indgå i seksuelle relationer. For hurtig udløsning giver mange mænd dårlig seksuel selvtillid, fordi de ikke føler, de kan tilfredsstille en kvinde og leve op til et ideal. Ved at fjerne en smule af følelsen, kan det give et længere samleje og dermed mere selvtillid til den ellers bekymrede mand.
Hav helt styr på kondomet før brug
Hvis du øver dig lidt på at anvende kondomer, slipper du får, at du kommer til at fumle med kondomet før sex. På den måde undgår du for at få problemer med at rulle kondomet på. Du kan også gøre det til en fælles ting, hvor I begge tager del i at beskytte jer selv og hinanden på én og samme tid. Man har nemlig et fælles ansvar for, at man behandler hinanden og sig selv så godt som muligt. Det gode ved kondomer er, at det beskytter hele vejen rundt og skal smides ud efter brug. Der er altså ingen reelle undskyldninger for ikke at tage ansvar for din egen sundhed og seksuelle liv.